vrijdag 4 mei 2012

Recensie Volmaakte verdwijning



Vandaag ontdekte ik op crimezone.nl een recensie over Volmaakte verdwijning. Drie van de vijf sterren, een paar kanttekeningen, maar ook veel lof.  

Kees de Bree: "Het moet gezegd dat Derwent Christmas een heel eigen draai weet te geven aan het oude gegeven van de verdwenen assistente. In zijn verhaal is niets en niemand wat en wie het lijkt. Alles en iedereen heeft een dubbele bodem. De lezer staat constant op het verkeerde been. Dat Christmas weinig aandacht besteedt aan de zoektocht naar Paulette is verwarrend en komt de spanning tijdens het lezen niet ten goede. Maar wie de laatste pagina heeft omgeslagen en de totaal onverwachte ontknoping heeft verwerkt, kan niet anders dan bewondering hebben voor de ingenieuze plot. 
Volmaakte verdwijning is een boek over geheimen en illusies. Daarin schuilt ook de stille boodschap en tevens waarschuwing: wie leeft in illusies, zal nooit in de werkelijkheid kunnen aarden. Volmaakte verdwijning staat op de longlist van genomineerde thrillers voor de Gouden Strop 2012. Winnen? Werkelijkheid of illusie???"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten